Author Archives: Ravi

Tast

Op het perron snijdt de wind. Ze duikt dieper in haar jas en probeert de trein het station binnen te bezweren. Ze tuurt maar het mag nog niet baten.

Met een woordgrapje het jaar uit

Ik schreef een nieuwjaarsgedichtje, getiteld ‘Haar jaar’

Jijen

Je leeft in verschillende werelden. Dat weet je, maar dat weet je niet. Je beweegt je van het ene speelvlak naar het andere, naadloos.

Rare vraag

Dat valgevoel vlak voor je in slaap valt. U weet wel. Toch?

Omslachtig

Er is een verschil tussen denken en in gedachten tegen jezelf praten. Bij dit laatste is je stem anders, bewuster, je vormt mooie zinnen, je hoort het in je hoofd in je eigen stemkleur.

Schrap

Ik besloot te kijken: het bleken geen spinnen maar bloedzuigende reuzenmieren met enorme kaken. Ze waren zo groot als mijn hand en elk exemplaar dat zich volzoog met mijn bloed zwol op tot voetbalgrootte.

Meer dan je had

Het is niets. Er is niets. Je loopt en het licht hangt laag vandaag, de zon in je achteruitkijkspiegel en de plastic kroonluchters in de hal van het tweederangs hotel en je ziel ging mee, halfstok richting donker. Daar waar de hond nachtelijk blaft, nacht na nacht op het verlaten erf, daar ben je thuis om de hoek van zijn canine klaagzang.

Dameslijkje

Er hangt een spinnenlijk in de hoek van het raam. Ze blaast er zachtjes tegen, het vederlichte karkasje wiebelt een beetje. Denk je toch eens in dat je hangend in de lucht zou sterven, en dan maanden, misschien wel jaren aan wat stofdraadjes kunt blijven wiegen. Ze stelt zich voor hoe dat bij mensen uit zou zien.

Vuurtje

Langs alle paraplu openklappende, kraag opzettende, wegduikende mensen baan ik me een weg richting buiten. Daar waar het hoost.
Ik voel de stroom druppels op mijn kapsel kletteren, het water druipt over mijn gezicht. Samen met mijn make-up wast de regen mijn verdriet de aarde in.

Je vergeet weleens iets

Je vergeet weleens iets – waarom je met jezelf had afgesproken geen m&m’s-met-nootjes meer te eten, of hoe dat meisje van de basisschool vroeger ook weer heette.